Saturday, 27 April 2013

Penutup

Tuan-tuan, sebagai penutup, nilailah siapa Anwar Ibrahim ini. Ini soal menjaga akidah ummah, kesejahteraan ummah. Orang ini tidak boleh dijadikan pemimpin negara Malaysia.

Bagi lah kepimpinan negara, ahli dalam Parlimen Malaysia kepada yang lain pula. PM Najib Razak pun tidak menjual agama seperti Anwar Ibrahim. Kalau dari sudut Pakatan Rakyat, pimpinan PAS pun ramai lagi yang kita tau dah akhlak, dasar, berbanding PKR yang tidak langsung menyebut soal nak jaga Islam.

Kepimpinan negara mesti dikuasai mereka yang Islamik dan berintegriti, dan Anwar telah ada track record buruk penyalahgunaan kuasa ketika menjawat jawatan TPM, dan tidak pernah dibebaskan atas tuduhan itu..


Anwar Ibrahim hanya dibebaskan atas tuduhan liwat tu pun atas teknikal (link sini untuk maklumat) tapi tuduhan penyalahgunaan kuasa tidak pernah digugurkan walaupun rayuan telah dibawa ke Mahkamah Tinggi, Mahkamah Rayuan dan Mahkamah Persekutuan. Sebab itu walaupun dibebaskan pada 2004, Anwar tidak boleh join politik until 2008 kerana hukuman masih kekal dan dia bersalah.

Tak payahlah lantik orang ada track record buruk mcamni. Kita kata benda lama2 biaqla, dia dah insaf sekarang. Jawapan saya, dia tak pernah insaf. Kerana dia hari ini masih lagi buat apa saja demi kepentingan dirinya walaupun bertentangan dengan Islam, dan ini pun kerana masih ada golongan yang percaya dan dengar cakapnya.

Dengan ideologi yang sokong Israelnya, iktiraf homoseksual, menentang Majlis Fatwa dan Majlis Ulama, menerima murtad, pluralisme agama dan liberalisme agama, tak cukup lagi kah jawapan untuk menolak beliau dalam PRU 13 ni?

Ramai lagi orang yang lebih berkaliber dari beliau, rosak akidah ummat kalau Anwar dikekalkan dalam pemerintahan Malaysia, dan dalam PR hari demi hari parti yang didokongi ulama laitu PAS, semakin kurang kerusi yang ditandinginya, dari dulu hanya 1 kerusi PKR di Permatang Pauh sekarang depa bertanding kerusi lagi banyak dari PAS pun, sapa yang buat mcam ni kat PAS kalau bukan Anwar Ibrahim..

16 kerusi PKR di Pulau Pinang dan tinggal 7 saja yang PAS bertanding, pun depa nak rebut lagi 1 kerusi DUN Sungai Acheh tinggal 6 ja yang PAS punya??


Setiap dari kamu adalah pemimpin, dan akan ditanyakan akan kepimpinan kamu di akhirat, undi yang diberikan bagi memilih pemimpin negara juga turut akan ditanya!Undi Anwar, Muslim murtad hang jawab di akhirat!!

Undi Anwar, dasar negara LGBT hang jawab di akhirat!!

Undi Anwar, orang anut pluralisme agama hang jawab di akhirat!!

Undi Anwar, muslim jadi liberal hang jawab di akhirat!!

Undi Anwar, ada suratkhabar hina Nabi hang jawab di akhirat!!

Undi Anwar, anak Palestin yang dibunuh hangjawab di akhirat!!


Fikir-fikirkanlah..... Wallahua' lam

Kembali pada muka depan di sini

3 comments:

 1. ABAI

  Asal bukan Anwar Ibrahim!!!

  ReplyDelete
 2. Saya x kisah..xde kena mengena dgn saya..ingt negara ni korang je duduk?

  ReplyDelete
 3. Saya syg kan agama bangsa dan negara saya

  ReplyDelete