Saturday, 27 April 2013

Mengiktiraf negara haram Israel

Anwar sebutkan dalam temuramah bersama "Wall Street Journal" bahawa "I support the security of the state of Israel"

Link Wall Street Journal tu di sini

Punya ramai bantah kenyataan Anwar ini, lihat Tweet Nasruddin Tantawi Ketua Pemuda PAS.Anwar dah sebut dia sokong segala usaha mantapkan keselamatan negara Israel. 

Ini diperkuatkan lagi dengan signature beliau dalam Anapolis Summit mengiktiraf 2 state solutions, laitu mengiktiraf wujudnya dua negara Israel dan Palestin.

Lihat bukti ini laitu bukti individu-individu yang menandatangani perjanjian Annapolis Summit. Link here


Tuan Guru Nik Aziz dah habaq, kita tidak terima sama sekali two-state-solutions, sama macam pendiran Malaysia dari dulu hingga sekarang,kerana negara Palestin tu dirampas secara kejam, penduduk Palestin dihalau! (Sebab itu passport kita tidak sah untuk ke negara Israel)


Isu krisis Palestin-Israel ni, ulama2 dunia termasuklah Ulama Malaysia, dan Ulama PAS sekali tidak bersetuju bahawa Negara Israel itu wujud, dan tiada two-state solutions (1-Negara Palestin 2-Negara Israel), kerana secara kejam Palestine telah dirampas dengan menghalau penduduk Palestine, namun Anwar Ibrahim telah tandatangan Perjanjian Annapolis Summit laitu mengiktiraf 2 state solutions, bertentangan juga dengan pendirian Ulama' dan Negara .

(passport kita sah kecuali untuk Israel sebab tidak diiktiraf.Mungkin lepas Anwar PM perkara ini akan dibatalkan?)
 
Akhbar Israel pun bagi laporan baikkkk punya pasal anwar tapi negatif pasal lawatan PM DS Najib ke Gaza.


Bila ramai dah kritik Anwar, dia mula cakap yang ucapan dia telah disalah tafsir. Betui ka? Betui ka Utusan dan TV3 salah tafsir? Jom dengaq debat Israel Palestin ni di Parlimen, betul atau tidak Anwar maksudkan kenyataan beliau itu.Xpercaya lagi Anwar Ibrahim memang sokong Israel?
Bila Tuan Guru Nik Aziz suruh Anwar paksa Wall Street Journal (WSJ) tarik balik kenyataan sekiranya benar dia sebut sedemikian, dan saman WSJ jika depa silap lapor.

Apa jawapan Anwar?


Dia kata dia dah beri penjelasan pada Tuan Guru, dan hormat Tuan Guru kerana bersikap sopan santun dalam menegur, bukan macam Utusan salah lapor. 

Dia tak jawab soalan.Iktiraf ke tak iktiraf???? Memang dia iktiraf la maknanya.

Hampa mau ka pemimpin macam ni? Dia ni lawan habis keputusan Ulama Malaysia,Ulama sedunia!
Ustaz Nasharuddin Mat Isa sebutkan Yusuf Al Qardhawi, Mujahid Abdullah Azam, Wahbah Zuhaili, Mustafa Mashoor dan lain2 menolak negara Palestin diberikan tanah seinci pun kepada Israel.

 
Mana mai berita Yusuf Qardhawi sokong Anwar Ibrahim ni?Yang pasti Anwar sendiri yang telah menyalahi fatwa beliau.

Hampa mau ka saham bila Ulama dah sebut haram iktiraf negara Israel, tapi tetap jugak hampa pilih Anwar, dia menang dan dia iktiraf negara Israel?????Nanti jawab la di akhirat dengan anak-anak Palestin yang dihalau dan dibunuh di kampung halaman tu.


Seterusnya, Anwar Ibrahim menerima murtad sebagai hak kebebasan beragama klik di sini

Kembali pada muka depan di sini

3 comments:

 1. Sampai la dia tak jejak-jejak tanah Palestin sana. Cuma PM kita Najib sekeluarga, dan jugak Ustad Nasha & Zulkifli Nordin. Nah, itu pun dah cukup.

  Kalau dia pi sana, tau la nanti Israel tarik balik sponsorship depa kat dia.

  ReplyDelete
 2. engko orang ni memang ada krisis dalaman la. perbanyakkan amalan sunat mintak tuhan bagi hidayat. bukti yg owner blog ni bawak semuanya persepsi yang direka cipta untuk orang benci anwar. sebab hampir keseluruhan persaksian yg ditunjukkan mempunyai kesamaran dari segi maksud, bila ada kesamaran, setan akan mengolah ikut kecenderungan kita. sepatutnya bila ada kesamaran , kita mesti dapatkan pengesahan dengan org yg mengeluarkan kata-kata.. baru dapat kebenaran. bila pakai setan, almaklumlah... ketahuilah wahai manusia, sesungguhnya setan itu adalah musuh yang nyata.. utk owner blog, kalau benar lah kamu ikhlas dan rasa kamu benar.. engkau kumpul beberapa orang yang pandai berkata-kata dikalangan kamu dan kamu cabar anwar debat berkaitan dgn apa yang engkau tomahkan. anwar ni kan minat berdebat.. aku jamin dia tak akan tolak. kalaulah sah apa yg kamu dakwa selepas diperbahaskan.. aku rasa pada hari yang sama jugak PAS akan keluar dri pakatan. tapi engkau tahu tak? teruknya anwar dalam persepsi yang engkau dakwa, lebih teruk lagi persepsi aku pada pemimpin2 umno yang aku kenal...maknanya pemimpin UMNO 10kali lebih teruk dr anwar yang engkau dakwa.. kesimpulannya anwar mengikut persepsi aku = 100 kali lebih baik jadi perdana menteri dari sapa2 saja dajjal dalam UMNO......

  ReplyDelete
 3. md zull jaafar.... cermin diri sblm mehentam org... kau buat ka mcm kau kat bila kau dgr psal pmimpin2 umno yang kau kenal 2? kau dah butikan ap yang kau dgr 2 btol smpai kau kata anwar 2 100x lbih baik dari org yang suka2 hati kau glar dajjal 2? jgn la trlampau taksub..

  ReplyDelete