Saturday, 27 April 2013

Menerima murtad sebagai konsep dalam kebebasan beragama

Again, nak ambik hati golongan mana xtau, menerima pulak murtad boleh.  
Sila tonton interview Anwar dengan BBC ini.

Apa lagi yang nak bermain kata-kata, Anwar sepatutnya quote saja,kata dah Mahkamah Tinggi decide Lina Joy tak boleh murtad, maka dia tak boleh murtad la. Cukup la tu. Yang nak kata mahkamah salah dan Lina Joy betul, bela tindakan murtad ni atas nama kebebasan beragama ni pasaipa. 

Dia kata Suruh Lina Joy ambik prosedur tukar agama? Nampaknya ini murtad cara baru punya jenis pakai official document.

Ramai kawan2 Anwar yang marah dan kritik beliau isu Lina Joy ni, mari kita lihat video rakaman tertutup Anwar dan rakan2 ABIM berkenaan isu ini.


Dan Dr Yusri bekas presiden Abim telah pun meninggalkan Anwar sebab Anwar bela kes pemurtadan Lina Joy ini !Tapi apa Anwar Ibrahim sebutkan itu memang selari pun dengan apa anak dia Nurul Izzah sebut, bahawa hak untuk menukar agama sepatutnya dipakai sama adil sama rata, termasuk kepada Melayu sekalipun! Lihat video di bawah.Astaghfirullahal 'azim!

Tuan-tuan, takkan sampai macam ni kot nak dapat Putrajaya. Jual habis agama.

Takkan perkara benarkan murtad tak leh jadi sebab nak tolak Anwar kot. Perkara ni tak perlu ijtihad mana2 mesyuarat Ulama atau Majlis Syura dah. HARAM!
Saidina Abu Bakar pertama sekali buat bila jadi khalifah dia perang golongan murtad.  Hari ini kita nak undi golongan yang benarkan murtad??

Kalau dia menang dan murtad dibenarkan, agak2 tuan2 dapat saham tak? Jangan jawab sama aku lu jawab sama tuhan la.

Seterusnya, Anwar Ibrahim turut membela Salman Rushdie yang menghina Islam dalam bukunya The Satanic Verses klik di sini.

Kembali pada tajuk asal di sini 

1 comment:

  1. Izzah ni...'Tiada paksaan dalam agama' bukan setakat kepada Melayu ja. Kesemua bangsa, asalkan umat Islam! Ni lah hasil didikan bapak.

    ReplyDelete