Wednesday, 17 April 2013

Bagi negara sekali pada dia, tidak akan dapat balik dah!


Ramai anak muda yang berfikiran sebegitu, mereka ingat senang2 boleh tukar kerajaan tambah2 di Malaysia.Xsmua benda kalau tukakar dpat kembali kepada keadaan dahulu balik. Tanah TOL 999 tahun yang Nizar bagi sudah tentu xleh buat apa dah.Tanah Melayu kg uba, Kampung Pokok Asam,Pantai Bersih, Kampung Tepi Laut,Kampung Sungai Nibong, Kampung Buah Pala, xakan dapat balik sebab semua tempat tu dah diberi kebenaran roboh dan dinaikkan kondominium oleh exco tanah Penang.

Kalimah Allah kalau bagi pada Kristian dalam kitab bible xleh ditarik balik dah, sebagaimana di Arab depa bukan mau orang kekal mensyirikkan Allah ada anak tapi nak buat macmanaa benda xleh dpat balik dah,sebab telah menjadi hak mereka. Biasiswa, peruntukan dan kuota kalau diberi xkan dpt balik dah sbb tu dh jdi hak depa. Tanah di kelantan contohnya, xleh dijual kepada bukan anak tempatan,agak2 kalau sekali dia bagi dijual kepada orang luar agak2 boleh ditarik balik dak? Kita pun yang bukan orang Kelantan ni baiklah kita pertahan hak boleh beli tanah di sana, buat apa terima undang2 yang xfavour diri kita. Ha mcam tu lah jugak negara. Sesetengah benda ya boleh diubah semula seperti polisi luar, polisi ekonomi ya boleh ditukar semula tapi benda2 yang melibatkan tanah, hak2 mana2 pihak xkan dapat ditukar balik dah. Malaysia negara masih membangun lainlah negara Barat yang sudah maju dan bukan in development lagi, kerajaan sekarang cuma manage ekonomi saja sapa lebih pandai maka kita pilih lah dia. Ok?


Ok mai kita cerita pasal BN pulak. Agak2 UMNO kalau jatuh akan bangun balik dak?UMNO  BN kalau sekali jatuh xkanan bangun dah. Dengan Anwar Ibrahim ni U silap la main dengan dia.

Bgi negara kat kat Anwar Ibrahim ni, dia cincang lumat, beli habis orang dan ahli parlimen, bagi lompat parti sana sini, sanggup buat kacau mcam macam yang terjadi di lahad datu.Aku explain di bawah kes lahad datu ni. 


BN ni pulak bukannya 1 parti tapi a coalition, parti yang consists of a number of components, sekali jatuh habis pecah parti komponen pakat xduduk sekali dah. Nak duduk apa lagi baik aku duduk dengan parti lagi kuat, contoh parti di sabah menang banyak, buat apa aku nak bersama dengan UMNO laitu pembangkang baik aku bersama dengan Anwar Ibrahim orang yang menang. Habis.Gone case. Org Melayu, orang Islam habis hilang kuasa pemerintahan.sebab apa?

tengok entri aku yang lain.

Kembali kepada table of contents

No comments:

Post a Comment