Saturday, 13 April 2013

Menyokong hak golongan homoseksual


Kita bukan nak buat tuduhan suka2 hati yang kata DSAI ni pengamal kelakuan homoseksual, tapi kalau hujah2 beliau dalam membela hak2 geng2 bapuk pondan tomboi ini jelas. 
Mari lihat hujah2 Anwar Ibrahim bila ditemuramah BBC London tentang pembebasannya dalam kes Liwat II dan beliau ditanya akan sejauh mana aspirasi hak golongan homoseksual yang ingin dibawanya.
 

Lihatlah, beliau menyatakan bahawa sungguh pun mereka tidak menyokong homoseksual (bermadah pujangga lagi), namun undang2 lapuk sebegitu harus diteliti semula dalam negara.
 
Selain itu, dahulu meletup sekali kumpulan geng seksualiti merdeka nak buat program besar besaran di KL. Sampai sekarang link website depa ada laitu http://www.seksualitimerdeka.org/2012/10/transgender-people-have-rights-too.html. PAS yg dulu lantang terhadap golongan2 begini,lantang terhadap pemurtadan muslim dan kira nak berdemo saja bantah, kali ini senyap.xmau gaduh ngan DAP PKR la katakan.semua salah umno.Kembali kepada Anwar, Anwar bela hak golongan ni dengan mengatakan, link here http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/anwar-backs-seksualiti-merdekas-right-to-expression
“The issue here is not whether to support or not to support. The issue is you attack them. That’s something else. Can’t we talk about things in this country?” he told reporters in the Parliament lobby here today.
Nampaknya Anwar benar2 membawa hak2 golongan homoseksual ni untuk bercakap akan hak kepentingan mereka demi freedom of conscience freedom of expression.Nama pun Parti Keadilan Rakyat,keadilan untuk semua.
 

Nampaknya DSAI nak jadi hero semua orang termasuk geng2 ni. Xpayah nak bagi hujah teknikal kalau benar ia melanggar prinsip islam dan undang2 malaysia pun, nak bela buat apa.

Dr Maza pun sangat marah dan mengatakan sapa2 yang bersetuju dengan kempen ini xlayak menjadi kerajaan untuk Malaysia.
Tweet Ustaz Nasharuddin Tantawi berkenaan sokongan terhadap LGBT oleh Anwar Ibrahim!
 


Anwar juga pernah di temu ramah BBC berkaitan pembebasannya, adakah beliau akan membawa hak-hak LGBT sekiranya mendapat mandat pemerintahan?


Selain itu , Anwar sendiri telah ditemu ramah oleh BFM adakah Anwar kamu homoseksual?

Anwar hesitated nak jawab yes or no, jawab aje lah no kalau x, tapi anwar memilih untuk menjawab whether a person is a homosexual or bisexual, it is a personal matter.

Komen aku on this matter? Baik, Kita sedar terdapat golongan yang secara fitrahnya mempunyai keinginan berbeza laitu kepada sesama pasangan, dan kita tidak boleh menghalang mereka,secara individually dari mengaku akan sifat fitrah mereka itu.

Namun yang mesti dihalang ialah pengumpulan golongan mereka ini, dalam menuntut hak pengiktirafan yang sama dengan yang terdapat pada golongan normal, laitu penyaluran sifat ini pada cara yang salah.

Perkara hak golongan homoseksual menyuarakan hasrat mereka secara terbuka untuk dijadikan norma masyarakat dan gaya hidup yang diterima adalah sudah tentu haram, semacam haram untuk wanita berpakaian seksi untuk dijadikan norma masyarakat,seperti di barat?


Billboard di UK : Gaya hidup yang dijadikan norma masyarakat


Ingin saya tambah lagi, kerajaan tidak dapat menghalang mereka, di atas kapasiti individu, untuk buat perkara terlarang seperi homoseks atau zina, melainkan hanya menghalang perkara tersebut dari menjadi law, di legalize kan.

Atas kapasiti individu hampa buat, dan hampa deal dengan tuhan la di akhirat kelak. Itu antara mereka dengan Allah swt, tapi kalau kena tangkap dengan kerajaan dan sabit kesalahan kerana melanggar undang-undang, hampa kena terima la. Macamana kerajaan nak halang kalau dah pakat diam2 lari masuk hotel, deal dengan tokey hotel dll utk buat homoseks,zina, minum arak? 

Yang boleh dibuat ialah menghalang ia diterima sbgai gaya hidup masyarakat, jangan puak2 ni sama sekali promote berkata boleh buat benda ini or hampa buat benda di khalayak ramai, kalau hampa buat jugak,p lari jauh2 duk sengap2 dan tu atas kapasiti diri hampa sendiri.

Tapi mengiktiraf sesuatu gender baru (lelaki tapi wanita atau wanita tapi lelaki??), menjadikan ia satu gaya hidup,norma masyarakat atau pun mengundang-undangkan (bahasa mudah) hal tersebut adalah haram sama sekali!Sorakan di New Zealand atas kemenangan golongan homoseksual dalam mendapatkan hak mereka sebagai gaya hidup songsang(link). Adakah perkara yang sama akan berlaku di Malaysia atas pimpinan Dato Seri Anwar Ibrahim?

Tapi atas nama freedom of expression freedom of conscience, Anwar Ibrahim melalui Parti Keadilan Rakyat memperjuangkan keadilan sama rata bahkan untuk semua orientasi seksual sekali!

Dan inilah ajaran parti PKR dimana hak semua orang semua samarata, orang biasa dapat, biseksual dapat, homoseksual pun dapat, melayu cina india smua bagi sama rata,xdak kira dah latarbelakang sosioekonomi ke, xdak kira dah, kuota/keistimewaan bagi sesetengah golongan, jadi meritokrasi total,habis terbalik kuang dengan apa yg Anwar Ibrahim perjuang dahulu demi undi.
Kembali kepada table of contents

No comments:

Post a Comment